Voor de aardbeienmousse de melk, suiker, vanillesuiker, het citroenaroma en de blaadjes gelatine in een steelpan al roerend verwarmen (net niet laten koken). De steelpan van het vuur nemen en laten afkoelen. De aardbeienpuree, de slagroom en de platte kaas toevoegen zodra het mengsel geleiachtig begint te worden. De met koud water omgespoelde vormpjes voor de helft met de aardbeienmousse vullen.
De abrikozenmousse op dezelfde manier bereiden en de mousse op de aardbeienmousse in de vormpjes scheppen. De vormpjes 2 – 3 uur in de koelkast zetten.
Voor de saus de aardbeien pureren en de saus op smaak brengen met suiker en eventueel sinaasappellikeur.
Vlak voor het serveren de vormpjes kort in heet water dompelen en op een dessertbord omdraaien. De slagroom met de suiker stijfslaan en in een spuitzak met een heel klein glad mondje overdoen. Op het bord een randje slagroom spuiten (zie foto) en de saus erin gieten. De saus met een blaadje munt garneren.
Vergelijkbare recepten
Desserten
Desserten