Klop de eierdooiers met de suiker tot u een smeuïge, witgele crème bekomt. Bereid de Saroma met de melk zoals vermeld op de verpakking. Meng deze voorzichtig onder het mengsel van eierdooiers en suiker. Klop de room op tot deze half vloeibaar is en roer deze voorzichtig doorheen het mengsel. Vul hiermee een kleine cakevorm en laat een nacht bevriezen in de diepvriezer.
Snijd ½ vanillestokje in de lengte door en leg dit in de melk. Breng de melk aan de kook. Klop de eidooiers met de suiker op tot een witgele massa. Roer het puddingpoeder door het mengsel. Voeg het mengsel toe aan de kokende melk en laat onder voortdurend roeren kort doorkoken. Zeef door een fijne zeef om het vanillestokje te verwijderen en laat afkoelen.
Verwijder de parfait uit de cakevorm door deze kort omgekeerd onder stromend warm water te houden. Stort uit op een snijplank. Leg op elk bord een plakje parfait. Versier met crème anglaise en enkele aardbeien.
Vergelijkbare recepten
Desserten
Desserten
Desserten