Verwarm de oven voor op 180°C met ventilatorwarmte.
Scheid het eigeel van het eiwit.
Meng de eidooiers met de suiker. Voeg de gezeefde bloem, bakpoeder, snufje zout en gesmolten boter toe. Mix alles.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het mengsel.
Doe 1/3 van het deeg in een kom en voeg het cacaopoeder toe. Voeg in de resterende 2/3 van het deeg het vanille-extract toe.
Beboter en bebloem twee identieke rechthoekige vormen van 11x24 cm (als u er maar één hebt, herhaalt u de handeling). Giet elke bereiding in een vorm en bak gedurende 16min in de oven. Beboter en bebloem 2 rechthoekige vormen, vul ze elk met een van de bereidingen en bak ze 15 minuten in de oven op 180°C.
Neem de vormpjes uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.
Snijd de vanillecake op halve hoogte doormidden. Bestrijk een van de twee delen van de vanillecake met chocoladepasta. Leg de chocoladecake erop en bestrijk opnieuw met de chocoladepasta. Plaats de tweede vanille cake.
Bereid het banketbakkersglazuur zoals aangegeven op de verpakking.
Bestrijk de Napolitaan met banketbakkersglazuur en versier met de chocoladedecoraties.
Zet het 1 uur in de koelkast alvorens op te dienen.
Vergelijkbare recepten
Desserten
Desserten
Desserten