COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Vrolijke zandkoekjes

De perfecte activiteit met de kids tijdens de vakantie

30 porties

eenvoudig 15 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Vrolijke zandkoekjes

Voor het deeg:

250 g bloem
1 ei
snufje zout
180 g boter
130 g suiker
½ flacon Dr. Oetker Vanille Aroma
1 koffiel. citroenrasp

Voor de decoratie:

1 zakje Dr. Oetker Chocoladeglazuur
1 zakje Dr. Oetker Gebaksglazuur
1 zakje Dr. Oetker Roze Glazuur
Dr. Oetker Strooifeest
Dr. Oetker Chocoladestiften
1 Dr. Oetker Chocofantasie

preparation

Bereiding

1

Meng de bloem, het ei, het snufje zout, de boter en de suiker onder elkaar. Voeg 1 tl Vanille Aroma en de zeste van een halve citroen toe. Kneed het geheel tot een samenhangend deeg.

2

Verpak het deeg in plastic folie en laat 1 uur rusten in de koelkast.

3

Verwarm de oven voor op 180°C.

4

Haal het deeg uit de koelkaast en kneed nog eens kort door. Rol het deeg uit op een bebloemd werkblad tot een dikte van 5 millimeter. Steek of snijd er koekjesvormen uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

5

Bak de koekjes in 15 minuten goudbruin en gaar. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

6

Bestrijk de koekjes met gebaksglazuur, chocoladeglazuur en roze glazuur. Versier daarna naar wens met strooifeest en chocofantasie en werk af met de chocoladestiften.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Vrolijke zandkoekjes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 528 kJ
126 kcal
1645 kJ
393 kcal
Vetten 6.63 g 20.72 g
Koolhydraten 10.60 g 33.12 g
Eiwitten 6.05 g 18.89 g