Flag

Zoete maiskoekjes

20 stukken
Gemakkelijk
40
Als tussendoortje of voor bij de koffie!
Ingrediënten
Bereiding
Baktips
Bewaar de koekjes in een goed sluitende doos.
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
300 gbloem
75 gmaïsbloem
200 gsuiker
1 eetl.citroenrasp
2eidooiers
300 gboter

Gemaakt met:

Baktijd en oventemperatuur

Elektrische oven: 180 °C (voorverwarmen) // Heteluchtoven: 160 °C (voorverwarmen) // Gasoven: stand 2-3 (voorverwarmen) // Baktijd: ongeveer 10 minuten

1

Meng de bloem met de maïsbloem en zeef dit in een mengkom. Voeg de suiker, de citroenschil, de eigelen en de boter toe. Meng dit met de mixer (kneedhaken) eerst kort op de laagste en daarna op de hoogste stand.

2

Kneed dit vervolgens op een met bloem bestrooid werkblad tot een glad deeg, wikkel het deeg in huishoudfolie en leg dit gedurende 1 uur in de koelkast.

3

Rol het deeg op een met bloem bestrooid werkvlak ongeveer 1 ½ cm dik uit en steek er koekjes uit met een ronde steekvorm (diameter ongeveer 4 cm). Leg de koekjes op met bakpapier beklede bakplaat en schuif deze in de voorverwarmde oven.

4

Haal de koekjes met het bakpapier van de bakplaat en laat deze op een koekenrooster verder afkoelen.

Baktips

  • Bewaar de koekjes in een goed sluitende doos.