Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Zoete maiskoekjes

Als tussendoortje of voor bij de koffie!

20 stukken

eenvoudig 40 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Zoete maiskoekjes

Voor het deeg:

300 g bloem
75 g maïsbloem
200 g suiker
1 eetl. citroenrasp
2 eidooiers
300 g boter

preparation

Bereiding

Baktijd en oventemperatuur

Elektrische oven: 180 °C (voorverwarmen) // Heteluchtoven: 160 °C (voorverwarmen) // Gasoven: stand 2-3 (voorverwarmen) // Baktijd: ongeveer 10 minuten

1

Meng de bloem met de maïsbloem en zeef dit in een mengkom. Voeg de suiker, de citroenschil, de eigelen en de boter toe. Meng dit met de mixer (kneedhaken) eerst kort op de laagste en daarna op de hoogste stand.

2

Kneed dit vervolgens op een met bloem bestrooid werkblad tot een glad deeg, wikkel het deeg in huishoudfolie en leg dit gedurende 1 uur in de koelkast.

3

Rol het deeg op een met bloem bestrooid werkvlak ongeveer 1 ½ cm dik uit en steek er koekjes uit met een ronde steekvorm (diameter ongeveer 4 cm). Leg de koekjes op met bakpapier beklede bakplaat en schuif deze in de voorverwarmde oven.

4

Haal de koekjes met het bakpapier van de bakplaat en laat deze op een koekenrooster verder afkoelen.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Zoete maiskoekjes

Per Portie / Stuk Per 100 g / ml
Energie 929kJ
222kcal
2018kJ
482kcal
Vetten 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwitten 0g 0g