
Aardbeienconfituur met balsamico-azijn
Gemaakt met:
Was de aardbeien, laat ze afdruppen, verwijder de stelen, snijd ze in stukjes en weeg 850 g af. Meng de aardbeien met de witte wijn en het pak Dr. Oetker Gelfix 2:1 geleisuiker in een kookpot. Breng alles onder voortdurend roeren aan de kook. Laat het minstens 3 minuten koken en haal het van de kookplaat. Roer er de balsamico azijn onder. Eventueel schuim verwijderen en direct in de glazen gieten tot ze tot aan de rand gevuld zijn. Sluit de confituurglazen af met Twist-offdeksel ®, draai ze om en laat ze 5 minuten zo staan.
De balsamico-azijn kan ook door witte wijn worden vervangen.
Vergelijkbare recepten
Gelijkaardige recepten

Abrikozenconfituur met Stevia

Kersenconfituur met minder calorieën

Groene Grütze

Donkerrode aardbeienconfituur

Aardbeien-citroenconfituur

Aardbeienconfituur met munt
