Flag

Aardbeitaartjes

6 - 8 stukken
Gemakkelijk
20
zalig zomers
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
75 gboter
75 gsuiker
1 zakjeDr. Oetker Vanillesuiker
2eieren
snufjezout
150 gbloem
1 koffiel.Dr. Oetker Backin Bakpoeder
2 eetl.melk
Voor het beslag en de versiering
750 gaardbeien
suiker
1 zakjeDr. Oetker Taartina
100 mlslagroom (opgeklopt)
Dr. Oetker Lillifee Suikerparels

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Vanillesuiker
Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Picture - Dr. Oetker Taartina
1

voor het deeg

Verwarm de oven voor. Roer voor het deeg de boter soepel en voeg na elkaar de suiker, vanillesuiker, eieren en zout toe. Zeef en mix de bloem met Backin en voeg eetlepel voor eetlepel de melk toe. Gebruik net zoveel melk, totdat het deeg stevig is en van de lepel glijd. Doe het deeg in de taartvormpjes. Plaats deze op het rooster of de bakplaat in de oven en schuif de taartvorm in de voorverwarmde oven.

Baktijd: 20 - 25 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 190 °C

Temperatuur heteluchtoven: 170 °C

2

voor de vulling

Haal het deeg uit de taartvormpjes en laat ze afkoelen op een rooster. Was de aardbeien en haal de steeltjes eraf. Dep de aardbeien droog. Bestrooi ze met suiker en laat de aardbeien enige tijd staan. Giet het vocht van de aardbeien af in een maatbeker en vul dit aan met water tot u ca. 250 ml vloeistof heeft. Verdeel de aardbeien gelijkmatig over de taartvormpjes.

3

voor de gelei

Maak met het overgebleven sap en water, de eetlepel suiker en de inhoud van de Taartina een taartgelei. Volg de bereidingswijze van de verpakking van de Taartina. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de aardbeien en laat het stevig worden.

4

voor de decoratie

Doe voor de versiering de slagroom in een slagroomspuit met een kleine spuitmond en maak de ogen, neus en mond op de taartjes. Garneer tot slot de ogen met kleine gekleurde suikertjes en eventueel met de stukjes gekaramelliseerde hazelnoot.