Flag

Abrikozen-bananenconfituur

4 - 6 potjes
Gemakkelijk
40
Een verfijnd duo met de geleisuiker Gelfix van Dr. Oetker
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het recept
750 gabrikozen
250 gbananen
1 verpakkingDr. Oetker Gelfix Geleisuiker
2 - 3 eetl.citroensap

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker
1

Bereiding

Was de abrikozen, snijd ze in twee, ontpit ze en snijd ze in dunne plakjes. Snijd de bananen in dunne schijfjes. 

2

Meng de abrikozen en de bananen met de geleersuiker Gelfix van Dr. Oetker en het citroensap. 

3

Breng het geheel onder voortdurend roeren aan de kook. Laat minstens 3 minuten borrelend koken en blijf roeren. Neem de kookpot van de kookplaat. 

4

Eventueel schuim wegnemen en direct in de glazen gieten. Sluit de confituurglazen af met een Twist-off-deksel®, draai de glazen om en laat ze 5 minuten zo staan.