Flag

Abrikozensoezen

6 - 8 porties
Gemiddeld
40
lekker als dessert of tussendoortje
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
250 mlwater
100 gboter
snufjezout
150 gbloem
4 - 5eieren
Voor het bestrijken
1eidooier (losgeklopt)
Voor het bestrooien
suiker
Voor de garnering
250 mlslagroom
2 eetl.suiker
1 zakjeDr. Oetker Klop-Fix
Voor de saus
250 mlabrikozensap
1 eetl.maïzena

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Klop-Fix

Oventemperatuur en baktijd

Elektrische oven: 210 ºC // Heteluchtoven: 190 ºC // Gasoven: stand 4-5 // Baktijd: ca. 20 minuten

1

Voor het deeg

Het water, de boter en het zout in een steelpan aan de kook brengen. De steelpan van het vuur nemen, de gezeefde bloem er in één keer door roeren en al roerend op hoog vuur verwarmen tot het als een bal van de panbodem loslaat. De deegbal in een mengkom overdoen en de eieren er één voor één door roeren. Geen ei meer toevoegen als het deeg mooi glanst en als een lang lint van de lepel valt. Het deeg in een spuitzak met glad mondje overdoen en bergjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat spuiten. De bergjes deeg met de losgeklopte eierdooier bestrijken en met basterdsuiker bestrooien.

2

Voor het bakken

De soezen in het midden van een voorverwarmde oven bakken. De eerste 15 minuten de deur van de oven niet opendoen, anders zakken de soezen in. De soezen nadat ze zijn afgekoeld doorsnijden en een halve abrikoos op de deegbodem leggen.

3

Voor de garnering

De slagroom met de suiker en Klop-fix stijf slaan, de slagroom in een spuitzak overdoen en een toef slagroom op de abrikoos spuiten. Het deksel erop leggen. Voor de saus het abrikozensap en de maïzena in een steelpan door elkaar roeren en al roerend aan de kook brengen. De pan van het vuur nemen, de abrikozenlikeur erdoor roeren en de saus over de soezen schenken.


Tip

In plaats van abrikozen uit blik kunnen ook verse abrikozen worden gebruikt: 250 ml water 150 g suiker 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker Bourbon 1 kg abrikozen, gehalveerd en ontpit Het water met de suiker en vanillesuiker in een steelpan aan de kook brengen en ca. 5 minuten laten koken tot de suiker in opgelost en er een licht stroperig mengsel ontstaat. De abrikozen erin leggen, kort koken en in de suikersiroop laten afkoelen. Verder volgens het hierboven beschreven recept te werk gaan.