Verwarm de oven voor en bedek een bakplaat met bakpapier.
Temperatuur heteluchtoven: 180 °C
Smelt de boter en de chocolade op een laag vuurtje. Meng regelmatig om aanbranden te voorkomen.
Mix minstens 5 min. lang de eieren, de bruine suiker en de kristalsuiker in een mengkom, tot je een luchtig en licht beslag krijgt.
Giet de gesmolten chocolade en de boter traag in de mengkom en meng voorzichtig om.
Meng de bloem, de cacao, het zout en het bakpoeder in een kom en voeg dit toe aan het chocolademengsel. Gebruik een spatel om voorzichtig door het beslag te mengen.
Rasp de zeste van de sinaasappel over het beslag en meng kort.
Gebruik een ijsschep om 16 gelijke cookies te verdelen over de bakplaat en bak 10 tot 12 min. in het midden van de oven.
Baktijd: 10 - 12 Minuten
Laat de koekjes minstens 20 min. afkoelen op een rooster en val aan!
TIP: maak whoopies en plak de cookies aan elkaar met Dr. Oetker Chocoladeglazuur.
Afkoeltijd: 20 Minuten
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken