Flag

American Chocolate Brownie Cookies

ongeveer 16 stukken
Gemakkelijk
40
En als je op zondag dan toch koekjes maakt, kies dan voor old school American brownies mét een funky appelsien twist. Smullen!
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de cookies
200 gchocolade, puur (minstens 60% cacao)
125 gboter ongezouten
150 gsuiker
50 gbruine suiker
2eieren
135 gbloem
½ zakjeDr. Oetker Backin Bakpoeder
3 gcacaopoeder
½ koffiel.zout
1 eetl.sinaasappelrasp van 1 sinaasappel
Extra
½ zakjeDr. Oetker Chocoladeglazuur

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Picture - Dr. Oetker Chocoladeglazuur
1

Verwarm de oven voor en bedek een bakplaat met bakpapier. 

Temperatuur heteluchtoven: 180 °C

2

Smelt de boter en de chocolade op een laag vuurtje. Meng regelmatig om aanbranden te voorkomen.

3

Mix minstens 5 min. lang de eieren, de bruine suiker en de kristalsuiker in een mengkom, tot je een luchtig en licht beslag krijgt.

4

Giet de gesmolten chocolade en de boter traag in de mengkom en meng voorzichtig om.

5

Meng de bloem, de cacao, het zout en het bakpoeder in een kom en voeg dit toe aan het chocolademengsel. Gebruik een spatel om voorzichtig door het beslag te mengen. 

6

Rasp de zeste van de sinaasappel over het beslag en meng kort.

7

Gebruik een ijsschep om 16 gelijke cookies te verdelen over de bakplaat en bak 10 tot 12 min. in het midden van de oven. 

Baktijd: 10 - 12 Minuten

8

Laat de koekjes minstens 20 min. afkoelen op een rooster en val aan!

TIP: maak whoopies en plak de cookies aan elkaar met Dr. Oetker Chocoladeglazuur.

Afkoeltijd: 20 Minuten