Meng de bloem, de kristalsuiker, de vanillesuiker en het cacaopoeder.
Voeg de boter toe en kneed tot een kruimelachtig deeg. Voeg als laatste het vanille aroma en het ei toe en kneed tot één geheel.
Wikkel het deeg in plastic folie en laat een halfuurtje à een uurtje rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rol het deeg uit tot een dikte van 3 à 5 mm en steek rondjes uit van ongeveer 6 à 7 cm doorsnede. Bak de koekjes gaar in 10 à 12 minuten. Laat afkoelen op een rooster.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Rol de rolfondant heel dun uit. Strooi een beetje poedersuiker om het plakken te voorkomen. Gebruik terug de uitsteker om rondjes, met dezelfde grootte van de koekjes, uit te steken. Bevochtig de koekjes met een heel klein beetje water en plak hierop de rolfondant. Geef de koekjes met de schrijf- en chocoladestiften een duivels jasje.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken