Flag

Appel-Vanillecake

13 - 15 porties
Gemakkelijk
50
Met de bereiding voor Cake Natuur van Dr. Oetker
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het beslag
1 bereiding voorDr. Oetker Cake
175 gzachte boter
4eieren
2appels
1 zakjeDr. Oetker Vanillesuiker

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Cake
Picture - Dr. Oetker Vanillesuiker
1

Plaats het rooster in het midden van de oven. Verwarm de oven voor.
Vet de vorm in met boter en zeef er een fijn laagje bloem overheen.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

2

Bereid de Cake Natuur zoals aangegeven op de verpakking. 

3

Schil de appels en snij deze in dobbelsteentjes. Meng de appelstukjes door het deeg en giet het deeg in de vorm.

4

Zet de vorm in de oven. Maak na ca. 15 min. bakken met een mes een snede van ca. 1 cm over de hele lengte in het midden van de cake. Bak de cake ca. 35 min. verder.

Baktijd: ongeveer 50 Minuten

5

Prik ter controle met een mespunt in het midden van de cake. De cake is klaar wanneer er geen deeg meer aan het mes kleeft.

6

Laat de cake 10 min. rusten, haal hem uit de vorm en laat hem afkoelen op een rooster.

7

Bestrooi de cake ten slotte met de Vanillesuiker.