Flag

Kokoswafels met banaan

8 stukken
Gemakkelijk
120
Met wat kokos en banaan geef je die klassieke Belgische wafel in no time een exotische twist.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de wafels
350 gzachte boter
250 gsuiker
½ koffiel.zout
6eieren
400 gbloem
1 zakjeDr. Oetker Backin Bakpoeder
100 gkokos gemalen
Voor de afwerking
200 mlzure room
2 zakjesDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
2bananen
1 eetl.zonnebloemolie
een beetjekokosrasp

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
1

Smelt de boter in een steelpannetje.

2

Meng de bloem, het bakpoeder, de kokos, de kristalsuiker en het zout in een kom.

3

Meng met behulp van een garde 1 voor 1 de eieren onder de bloem.

4

Giet langzaam en al roerend de gesmolten boter bij het beslag, klop tot een glad deeg en zet het mengsel vervolgens een uur in de koelkast om op te stijven.

5

Snijd de bananen in de lengte in twee. Verwarm de olie op een middelhoog vuur in een pan en voeg de bananen toe. Keer ze na 2 min. om en voeg één zakje Bourbon Vanille Suiker toe. Laat de bananen nog een paar minuten bakken tot ze karameliseren en zet daarna het vuur af.

6

Verwarm het wafelijzer op de hoogste stand.

7

Schep het deeg met een ijsschep of met een grote lepel (ongeveer 40 g per bol) op het wafelijzer en bak de wafels goudbruin.

8

Meng de zure room met één zakje Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker. 

9

Serveer de wafels met de zure room, de gebakken banaan en werk af met wat kokos en val aan!