Smelt de boter in een steelpannetje.
Meng de bloem, het bakpoeder, de kokos, de kristalsuiker en het zout in een kom.
Meng met behulp van een garde 1 voor 1 de eieren onder de bloem.
Giet langzaam en al roerend de gesmolten boter bij het beslag, klop tot een glad deeg en zet het mengsel vervolgens een uur in de koelkast om op te stijven.
Snijd de bananen in de lengte in twee. Verwarm de olie op een middelhoog vuur in een pan en voeg de bananen toe. Keer ze na 2 min. om en voeg één zakje Bourbon Vanille Suiker toe. Laat de bananen nog een paar minuten bakken tot ze karameliseren en zet daarna het vuur af.
Verwarm het wafelijzer op de hoogste stand.
Schep het deeg met een ijsschep of met een grote lepel (ongeveer 40 g per bol) op het wafelijzer en bak de wafels goudbruin.
Meng de zure room met één zakje Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker.
Serveer de wafels met de zure room, de gebakken banaan en werk af met wat kokos en val aan!
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken