Bekleed 2 grote bakplaten met bakpapier. Doe de ingrediënten samen in een kom en meng het tot een kort deeg.
Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1/2 cm. Steek met een andere paassnijder koekjes uit en rol het deeg zo nodig opnieuw uit. Schik de koekjes op de voorbereide bakplaten. Bak de koekjes 10-12 minuten tot ze lichtbruin zijn. Laat 10 minuten afkoelen op de bakplaten en leg ze daarna op een rooster om volledig af te koelen.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: ongeveer 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: ongeveer 160 °C
Als de koekjes zijn afgekoeld, doe dan het eiwit in een kleine kom en klop met een elektrische handklopper gedurende 1 minuut. Voeg het citroensap en de poedersuiker een eetlepel per keer toe. Klop ongeveer 4 minuten tot het mengsel dik en glanzend is.
Doe het glazuur in een spuitzak en knip een klein gaatje in het uiteinde. Gebruik het glazuur om dunne lijnen te maken op de bovenkant van de koekjes. Als je je koekjes helemaal wil bedekken, maak je het glazuur een beetje vloeibaarder met het citroensap - maak eerst een contour met het glazuur en vul dan het midden op met een tandenstoker om het glazuur rond de koekjes te helpen verspreiden.
Versier de koekjes met de "Easter Party Sprinkles". Laat 3 uur opstijven en ze zijn klaar om van te genieten.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken