Flag

Basisrecept Wafels

8 - 10 stukken
Gemakkelijk
20
Als u uw gasten wilt verwennen, moet u eens wafels bakken. Het is een leuk klusje en u kunt het bijvoorbeeld in een rond wafelijzer doen.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
200 gzachte boter
200 gsuiker
snufjezout
4eieren
200 gbloem
1 zakjeDr. Oetker Backin Bakpoeder

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
1

voor de bereiding

Klop de boter met de suiker en het zout in een mengkom schuimig. Roer de eieren er één voor één door. Roer de bloem en de Backin door elkaar, zeef dit boven het eimengsel en spatel er voorzichtig door. Laat het deeg 1 uur rusten.

2

Laat het wafelijzer warm worden, bestrijk het met boter en giet er een laagje deeg in.  Sluit het ijzer en bak de wafels aan beide kanten goudbruin.


tip

Bestrooi de wafels direct na het bakken met poedersuiker en serveer ze met ijs en confituur of verse vruchten en toefjes slagroom.