Flag

Broodvlecht met 5 strengen

ongeveer 20 sneetjes
Gemiddeld
40
Gevlochten gistdeegbrood met 5 strengen
Ingrediënten
Bereiding
Baktips
Door het deeg in 2 stappen uit te rollen tot de gewenste lengte, kan het tussendoor telkens opnieuw rijzen. Hierdoor krijgt je broodvlecht een mooie gladde bovenkant.
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Gistdeeg
680 gbloem
1 zakjeDr. Oetker Gist
120 gpoedersuiker
1 zakjeDr. Oetker Pudding Vanille
snufjezout
½ flaconDr. Oetker Citroenaroma
½ flaconDr. Oetker Rumaroma
2eieren
370 mlmelk (lauwwarm)
70 gzachte boter
Voor het bestrijken en bestrooien
1ei
1 eetl.melk
ongeveer 15chocolade druppels of stukjes

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Gist
Picture - Dr. Oetker Citroenaroma
Picture - Dr. Oetker Rumaroma
1

Gistdeeg

Zeef de bloem samen met de gist in een mengkom en meng goed. Voeg de resterende ingrediënten na elkaar toe en kneed met behulp van de handmixer (deeghaken) tot een glad deeg. Dek af en laat op een warme plaats rijzen tot het deeg twee keer zo hoog is

2
Picture - 5Stringen Step1

Kneed het deeg na het rijzen kort opnieuw op een met bloem bestoven werkblad. Verdeel het deeg in 5 gelijke delen en laat ze ca. 5 minuten rusten. Rol ze  uit in strengen van ca. 40 cm en laat ze opnieuw even rusten. Druk de uiteindes samen aan een kant waarbij je 2 strengen aan een kant en 3 aan de andere kant houd.

3
Picture - 5Stringen Step2
Picture - 5Stringen Step3
Picture - 5Stringen Step4

Neem vervolgens de uiterst rechtste streng en plaats deze tussen de twee linkse strengen. Neem vervolgens de uiterst linkse streng en plaats deze tussen de 2 strengen rechts hiervan. Vlecht verder van buiten naar binnen. Druk de uiteindes goed samen.

4

Leg de broodvlecht op een ingevette bakplaat (30 x 35 cm). Klop het ei los samen met de melk en bestrijk hiermee de bovenkant van de broodvlecht. Dek deze af en laat gedurende ca. 15 min. rijzen op een warme plaats.

5

Bestrijk de broodvlecht nogmaals met het ei-melk mengsel en bestrooi deze met de chocoladedruppels. 


Bak de broodvlecht in het onderste gedeelte van de voorverwarmde oven.

Baktijd: ongeveer 45 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

Baktips

  • Door het deeg in 2 stappen uit te rollen tot de gewenste lengte, kan het tussendoor telkens opnieuw rijzen. Hierdoor krijgt je broodvlecht een mooie gladde bovenkant.