
Broodvlecht met 9 strengen
Gemaakt met:
Zeef de bloem samen met de gist in een mengkom en meng goed. Voeg de resterende ingrediënten na elkaar toe en kneed met behulp van de handmixer (deeghaken) tot een glad deeg. Dek af en laat op een warme plaats rijzen tot het deeg twee keer zo hoog is
Kneed het deeg na het rijzen kort opnieuw op een met bloem bestoven werkblad. Verdeel het deeg in 9 bollen van elk 150 g en laat ze ca. 5 minuten rusten. Rol eerst de deegbollen in strengen van ca. 30 cm, laat ze even rusten en rol ze vervolgens tot de gewenste lengte van 60 cm. Vorm 3 vlechten van telkens 3 strengen. Leg de vlechten langs elkaar en vlecht ze samen tot een gevlochten brood.
Leg de broodvlecht op een ingevette bakplaat (30 x 35 cm). Klop het ei los samen met de melk en bestrijk hiermee de bovenkant van de broodvlecht. Dek deze af en laat gedurende ca. 15 min. rijzen op een warme plaats.
Bestrijk de broodvlecht nogmaals met het ei-melk mengsel en bestrooi deze met de suikerparels.
Bak de broodvlecht in het onderste gedeelte van de voorverwarmde oven.
Baktijd: ongeveer 45 minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Positie rooster: Onderste deel
Vergelijkbare recepten
Gelijkaardige recepten
Brioche

Kaneelsterren

Kerstboom van cakepops

Gevlochten broodmandje

Broodvlecht met 5 strengen

Brownie Bottom Cheesecake
