Flag

Broodvlecht met 9 strengen

ongeveer 20 sneetjes
Gemiddeld
40
Smaakvolle gistdeegbrood voor Pasen
Ingrediënten
Bereiding
Baktips
Door het deeg in 2 stappen uit te rollen tot de gewenste lengte, kan het tussendoor telkens opnieuw rijzen. Hierdoor krijgt je broodvlecht een mooie gladde bovenkant.
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Gistdeeg
680 gbloem
1 zakjeDr. Oetker Gist
120 gpoedersuiker
1 zakjeDr. Oetker Pudding Vanille
snufjezout
½ flaconDr. Oetker Citroenaroma
½ flaconDr. Oetker Rumaroma
2eieren
370 mlmelk (lauwwarm)
70 gzachte boter
Voor het bestrijken en bestrooien
1ei
1 eetl.melk
suikerparels

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Gist
Picture - Dr. Oetker Citroenaroma
Picture - Dr. Oetker Rumaroma
1

Gistdeeg

Zeef de bloem samen met de gist in een mengkom en meng goed. Voeg de resterende ingrediënten na elkaar toe en kneed met behulp van de handmixer (deeghaken) tot een glad deeg. Dek af en laat op een warme plaats rijzen tot het deeg twee keer zo hoog is

2
Picture - 9Stringen Step1
Picture - 9Stringen Step2
Picture - 9Stringen Step3
Picture - 9Stringen Step4

Kneed het deeg na het rijzen kort opnieuw op een met bloem bestoven werkblad. Verdeel het deeg in 9 bollen van elk 150 g en laat ze ca. 5 minuten rusten. Rol eerst de deegbollen in strengen van ca. 30 cm, laat ze even rusten en rol ze vervolgens tot de gewenste lengte van 60 cm. Vorm 3 vlechten van telkens 3 strengen. Leg de vlechten langs elkaar en vlecht ze samen tot een gevlochten brood.

3

Leg de broodvlecht op een ingevette bakplaat (30 x 35 cm). Klop het ei los samen met de melk en bestrijk hiermee de bovenkant van de broodvlecht. Dek deze af en laat gedurende ca. 15 min. rijzen op een warme plaats.

4

Bestrijk de broodvlecht nogmaals met het ei-melk mengsel en bestrooi deze met de suikerparels. 


Bak de broodvlecht in het onderste gedeelte van de voorverwarmde oven.

Positie rooster: Onderste deel

Baktijd: ongeveer 45 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

Baktips

  • Door het deeg in 2 stappen uit te rollen tot de gewenste lengte, kan het tussendoor telkens opnieuw rijzen. Hierdoor krijgt je broodvlecht een mooie gladde bovenkant.