
Brownie met strik
Gemaakt met:
Pan met dikke bodem, elektrische mixer met klopper.
Plaats het rooster in het midden van de oven. Plooi de bakvorm uit de verpakking volgens de instructies.
Laat de suiker op laag vuur in een pan met dikke bodem smelten. Zodra de suiker gesmolten en donkerbruin gekleurd is, haal je de pan van het vuur en voeg je de room en boter toe. Pas op voor het spatten. Blijf roeren en voeg een snufje zout toe. Als er klontjes ontstaan, kun je de pan weer op een laag vuur zetten. Haal de pan van het vuur zodra de karamel glad is. Laat afkoelen.
Verwarm de oven voor zoals aangegeven op de verpakkingen. Maak de brownies volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul de vorm met het browniebeslag, Bak de Brownies in ongeveer 40 minuten smeuïg.
Zorg dat de brownies helemaal zijn afgekoeld. Verwijder de bakvorm en snijd de brownies horizontaal doormidden.
Verwarm het glazuur tien minuten in heet water. Plaats de bovenste helft van de brownie op een rooster en schenk het chocoladeglazuur er overheen. Laat 10 minuten uitharden in de koelkast.
Bestrijk ondertussen de onderste helft met de gezouten karamel en creëer een mooie drip aan de zijkanten. Leg de andere helft er bovenop.
Versier de brownie met de Dr. Oetker Glamour Mix. Prik als laatste eventueel de kerstfiguurtjes in de brownie
Leg het uitgeknipte sjabloon op de brownie. Bestrooi het open gedeelte met de poedersuiker en verwijder voorzichtig het striksjabloon.
Vergelijkbare recepten
Gelijkaardige recepten

Glutenvrije pompoenrepen

Cookie cups met vanillevulling

Heerlijke brownie spookjes

Limoenrol met zure room

Brownie Bottom Cheesecake

Brownies met cornflakes en Karamel
