Vet een rechthoekige springvorm of de helft van een bakplaat (40 x 15 cm) in. Leg een meermaals gevouwen strook aluminiumfolie voor de open kant van de bakplaat en druk stevig aan. Verwarm de oven voor.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: ongeveer 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: ongeveer 160 °C
Doe de plattekaas, suiker, ei en het vanille bourbon extract in een mengkom en meng het geheel tot een gladde massa.
Klop de boter in een mengkom met een mixer (met een garde) tot een gladde massa. Voeg geleidelijk suiker, bourbon vanille-extract en zout toe en roer tot het gemengd is. Roer elk ei er gedurende ongeveer een halve minuut op hoge snelheid door. Roer de gesmolten chocoladelaag erdoor. Meng bloem met zuiveringszout en cacao en roer het erdoor.
Verdeel het browniebeslag - op 3 eetlepels na - in de springvorm of op de bakplaat. Giet de cheesecake topping erover en smeer uit. Verdeel het overgebleven browniebeslag in klodders over de cheesecake topping en marmer het met een mes. Zet de pan op een rooster of bakplaat in de oven.
Baktijd: ongeveer 35 Minuten
Maak de zijkanten van de springvorm los en verwijder ze. Laat de cheesecake brownie afkoelen op een taartrooster.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken