Flag

Chocolade Martini zonder alcohol

4 porties
Gemakkelijk
130
Een lekker kerstdessert met chocolade en marshmallows.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image
Benodigdheden
Keukengerei
garde of klopper
cocktailglazen

Ingrediënten

Ingrediënten
4marshmallows
3eieren
100 gDr. Oetker Melt it! Smeltchocolade Puur
50 gsuiker
125 mlroom
150 mlmelk (geraspt)
4zoute stokjes
1 verpakkingDr. Oetker Chocoladestiften
75 gkokosrasp

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Melt it! Smeltchocolade Puur
Picture - Dr. Oetker Chocoladestiften

Chocolade mousse voorbereiden

Laat de chocolade smelten au bain marie. Splits ondertussen de eieren en klop het eigeel met de suiker. Voeg de gesmolten chocolade toe wanneer het eigeel zich tot een wit geheel heeft gevormd. Klop nadien het eiwit stijf en voeg deze voorzichtig toe aan het chocolademengsel. Klop ook de room half op en meng het onder het mengsel. Verdeel de chocolademousse over vier glazen. Laat de chocoladeglazen 2 uur opstijven in de koelkast. 


Voor de decoratie

Maak ondertussen drie marshmallow vast op een prikker, dit vormt het lichaampje van de sneeuwman. Voor de armpjes, breek je de zoutstokjes door het midden. Voeg deze dan toe aan de middelste marshmallow. Doe hetzelfde voor de beentjes en prik de zoute stokjes in de onderste marshmallow. Teken nu nog de ogen, neus en knoopjes op de marshmallows met de Chocoladestiften. Wanneer de chocolademousse klaar is, kan je deze versieren met de sneeuwmannetjes en kokosrasp.