Flag

Crêpes Suzette

10 - 12 pannenkoeken
Gemakkelijk
20
met curaçao
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het beslag
80 gtarwebloem
40 gmaïzena
50 gsuiker
snufjezout
125 mlmelk
125 mlroom
3eieren
50 gboter (gesmolten)
sinaasappelschil (van 1 sinaasappel, geraspt)
Voor de vulling
100 gzachte boter
75 gpoedersuiker
2 eetl.curaçao
sinaasappelsap (van 2 sinaasappel)
sinaasappelsap (van 1 sinaasappel geraspt)
1sinaasappel
een beetjepoedersuiker

Gemaakt met:

1

Voor het deeg

Meng de bloem, de maïzena, de suiker en het zout in een kom. Meng de melk met de room en voeg deze al roerend langzaam bij de bloem. Zorg dat er geen klonters gevormd worden. Scheid het eigeel van het eiwit en meng het eigeel samen met de gesmolten boter onder het bloemmengsel. Klop het eiwit stijf en meng dit met de geraspte sinaasappelschil hieronder. Smelt wat boter in een pan en bak de pannenkoeken aan beide klanten goudbruin.

2

Voor de vulling

Roer voor de vulling de boter, de poedersuiker, de Curaçao, het sinaasappelsap en de geraspte sinaasappelschil tot een gladde crème. Bestrijk de pannenkoeken met deze crème, vouw ze tweemaal dubbel tot een waaier en leg ze in een ovenschaal. Warm ze kort op in de oven.

3

Voor de garnering

Was de sinaasappel en snijd dunne spiralen of reepjes uit de schil. Garneer de pannenkoeken hiermee en bestrooi ze met poedersuiker. Flambeer de pannenkoeken eventueel met Curaçao, Grand Marnier, rum of cognac.