Flag

Croissants met platte kaas

ongeveer 16 stukken
Gemiddeld
40
De heerlijke geur van versgebakken croissants … dat is ideaal om de dag mee te starten.
Ingrediënten
Bereiding
Baktips
Als je in de brede kant van de hoorntjes snijdt voordat je ze oprolt, zal het gebak beter rijzen.
Baktips
Kneed voor kwark-chocoladebroodjes gewoon 75 g chocoladedruppels door het deeg. Rol het deeg tot een worst, snijd ze in 16 stukken en maak er broodjes van. Ga vervolgens op dezelfde manier te werk als bij de hoorntjes.
Baktips
Dit gebak kan gemakkelijk worden ingevroren.
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
125 mlmelk
50 gboter
500 gspeltbloem
1 zakjeDr. Oetker Gist
50 gsuiker
½ koffiel.zout (afgestreken)
geraspte schil van 1 citroen
1eiwit
250 gmagere plattekaas
Voor het bestrijken
1eidooier
2 eetl.melk

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Gist
1

Voorbereiding

Warm de melk op en laat de boter erin smelten.

2

Het deeg

Meng de bloem en de gist zorgvuldig in een mengkom. Voeg de overige ingrediënten toe en mix alles kort met de kneedhaken op de laagste, vervolgens ongeveer 5 min. op de hoogste stand tot een glad deeg. Dek het deeg af en laat het op een warme plaats rijzen tot het duidelijk in volume is toegenomen. Bekleed ondertussen een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor.


Boven en onderhitte: 180°C // hete lucht: 160°C

3

Deel het deeg in tweeën en rol elke helft op een licht met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde plak (Ø ca. 35 cm). Deel de plak in vieren en snijd elk vierde in 2 “taartpunten”. Rol elk stukje deeg vanaf de brede kant op tot een hoorntje, leg dat op de bakplaat en laat ca. 30 min. op een warme plaats rijzen. Meng het eigeel met de melk en bestrijk er de hoorntjes mee, bak de hoorntjes dan.


Baktijd: ca. 18 min.

4

Laat de hoorntjes op een taartrooster afkoelen.

Baktips

  • Als je in de brede kant van de hoorntjes snijdt voordat je ze oprolt, zal het gebak beter rijzen.
  • Kneed voor kwark-chocoladebroodjes gewoon 75 g chocoladedruppels door het deeg. Rol het deeg tot een worst, snijd ze in 16 stukken en maak er broodjes van. Ga vervolgens op dezelfde manier te werk als bij de hoorntjes.
  • Dit gebak kan gemakkelijk worden ingevroren.