Flag

Eierlikeurkoekjes

25 - 30 stukken
Gemakkelijk
40
Verrassend met een zacht pudding vulling.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
200 gbloem
½ koffiel.Dr. Oetker Backin Bakpoeder
1 zakjeDr. Oetker Vanillesuiker
1 eetl.advocaat
2eidooiers
80 gpoedersuiker
100 gzachte boter
Voor de vulling
375 mlmelk
½ zakjeDr. Oetker Pudding Vanille
100 mladvocaat
100 gzachte boter
50 gpoedersuiker
Voor de decoratie
een beetjepoedersuiker

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Picture - Dr. Oetker Vanillesuiker

Baktijd en –temperatuur

Elektrische oven: 180 °C (voorverwarmd) // Gasoven: stand 3 (voorverwarmd) // Baktijd: ca. 10 min.

1

Voor het deeg

Zeef de bloem met Dr. Oetker Backin in een mengkom en meng er de andere ingrediënten één voor één bij. Mix alles met de kneedhaken tot een deeg. Zet het deeg 30 min in de koelkast.

2

Voor de pudding

Bereid de pudding zoals op de verpakking vermeld staat en meng er de melk bij. Neem alles van de kookplaat en laat het al roerend op kamertemperatuur afkoelen.

3

Voor het bakken

Rol het deeg uit tot een dikte van 3 mm dik en steek er naar believen met een uitstekertje koekjes uit. Steek nu uit de helft van deze koekjes in het midden een vorm naar keuze uit. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet deze bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven.

4

Voor de afwerking

Schep de advocaat onder de pudding. Meng hierna de boter met de poedersuiker en roer de pudding er kort onder. Kleef de afgekoelde koekjes met de crème aan elkaar en bestrooi alles met poedersuiker. Zet de koekjes in de koelkast tot ze opgediend mogen worden.