Flag

Frambozen-ananasbombe

6 - 10 porties
Gemakkelijk
20
Ga de bakuitdaging aan en maak deze heerlijk fruit bombe
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het beslag
4eieren
90 gsuiker
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
5 druppelscitroenaroma
20 gcacaopoeder
80 gbloem
snufjezout
Voor de frambozenvulling
200 gframbozen (gepureerd)
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
60 gsuiker
6 blaadjesDr. Oetker Gelatine
250 mlslagroom
150 gananas (in stukjes, uit blik)
Voor de 'bombe'vulling
250 mlananassap
125 mlwitte wijn
80 gsuiker
citroensap van 1 citroen
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
6 blaadjesDr. Oetker Gelatine
250 mlslagroom
Voor het glaceren
1 zakjeDr. Oetker Taartina
250 mlvruchtensap of water
Voor de decoratie
125 mlslagroom
1 eetl.suiker

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
Picture - Dr. Oetker Gelatine
Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
Picture - Dr. Oetker Gelatine
Picture - Dr. Oetker Taartina
1

Voor het beslag

De eieren met de suiker, de vanillesuiker en het citroenaroma in een mengkom dik schuimig kloppen. Het cacaopoeder met de bloem en het zout vermengen, zeven en voorzichtig lepelsgewijs door het eimengsel spatelen. Het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat uitstrijken. Het bakpapier aan de 'open kant' tot een opstaand randje vouwen om te voorkomen dat het beslag van de bakplaat loopt. Het gebak iets onder het midden in een voorverwarmde oven bakken. Het gebak direct na het bakken van de bakplaat nemen, op het bakpapier laten afkoelen en in lange repen van tien cm breed snijden.

2

Voor de frambozenvulling

Voor de frambozenvulling de frambozenpuree, de vanillesuiker, de suiker en de opgeloste gelatine in een steelpan door elkaar roeren en al roerend verwarmen tot het gelatinepoeder volledig is opgelost. Het frambozenmengsel in de koelkast zetten tot het geleiachtig begint te worden. De slagroom stijf slaan en door de frambozenpuree scheppen zodra deze geleiachtig is. Het frambozenmengsel in een spuitzak met een glad mondje scheppen en in het midden van de repen chocoladegebak spuiten. Het chocoladegebak er omheen wikkelen en de rolletjes 1 uur in de koelkast leggen.

3

Een schaal met ronde bodem met plasticfolie bekleden. De chocoladerolletjes in plakjes van een cm dik snijden en de bodem en de zijkant afwisselend met een deel van de chocoladerolletjes en een deel van de stukjes ananas bedekken.

4

Voor de bombevulling

Voor de bombevulling het ananassap, de wijn, suiker, het citroensap, de vanillesuiker en de opgeloste gelatine in een steelpan door elkaar roeren en al roerend verwarmen tot de gelatine is opgelost. De slagroom stijf slaan. Zodra het ananassapmengsel geleiachtig begint te worden de slagroom en de resterende stukjes ananas erdoor spatelen.

5

Het ananasmengsel in de bombevorm scheppen en de bovenkant met de resterende plakjes chocoladerol afdekken. De bombe 2 uur in de koelkast laten opstijven. De bombe op een schaal storten en het plasticfolie verwijderen.

6

Voor het glaceren

De Taartina met het vruchtensap volgens de aanwijzingen bereiden, iets laten afkoelen en de bombe hiermee bestrijken. De slagroom met de suiker stijf slaan en de bombe met toefjes slagroom garneren.