Flag

Gelei sinaasappels

4 porties
Gemakkelijk
40
4 personen
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de bereiding
2 - 3sinaasappels
sinaasappelsap
50 gsuiker
4 blaadjesDr. Oetker Gelatine
Voor de garnering
250 mlslagroom
1 zakjeDr. Oetker Klop-Fix
1 zakjeDr. Oetker Vanillesuiker

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Gelatine
Picture - Dr. Oetker Klop-Fix
Picture - Dr. Oetker Vanillesuiker
1

De sinaasappelen zorgvuldig wassen, afdrogen, in twee snijden en uitpersen. Het bekomen sap met sinaasappelsap aanvullen tot u 250 ml bekomt en zeven. Het resterende vruchtvlees zorgvuldig uit de sinaasappelen verwijderen. De sinaasappelhelften vervolgens op kleine borden of in kommetjes plaatsen.

2

De opgeloste gelatine en de suiker aan het sinaasappelsap toevoegen, verwarmen en onophoudelijk roeren tot alles opgelost is (niet laten koken). De sinaasappelhelften tot aan de rand met deze vloeistof vullen en een paar uur op een koele plaats zetten. Wanneer de bereiding stijf is in schijfjes snijden.

3

De room met de Klop-Fix en de Gevanillineerde suiker stijf slaan. De sinaasappelschijfjes versieren met slagroom en opdienen.