Flag

Gevlochten broodmandje

1 stuk
Gemiddeld
80
lekker voor bij de brunch
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
1 kgbloem
2 zakjesDr. Oetker Gist
snufjezout
150 gsuiker
1 zakjeDr. Oetker Vanillesuiker
2 mlcitroenaroma
2eieren
50 gboter (gesmolten)
500 mlmelk
Voor het bestrijken
1ei
100 gpoedersuiker
2 - 3 eetl.water (heet)

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Gist
Picture - Dr. Oetker Vanillesuiker

Baktijd en oventemperatuur voor het mandje

Elektrische oven: 180° (voorverwarmd) / Gasoven: Stand 3 – 4 (voorverwarmd) / Baktijd voor het mandje: 35 - 40 minuten


Baktijd en oventemperatuur voor de losse onderdelen

Elektrische oven: 180° (voorverwarmd) Gasoven: Stand 3 – 4 (voorverwarmd) Baktijd voor de losse onderdelen: ca. 25 minuten

1

Zeef de bloem boven een mengkom. Meng zorgvuldig de gist eronder en maak een kuiltje in het midden. Doe het zout, suiker, gevanillineerde suiker, citroenaroma, eieren, boter en melk erin. Klop het geheel met de mixer met kneedhaken op de hoogste stand tot het deeg van de kom loslaat en blazen trekt. Dek de mengkom af met een keukenhanddoek en laat het deeg in een warme ruimte rijzen tot het in volume verdubbeld is.Kneed nogmaals goed door.

2

Verdeel het deeg in 26 gelijke stukken en maak er als volgt een mandje van. Vorm van 16 stukken een rolletje van ca. 30 cm lang. Begin vanuit het midden een 'matje' te vlechten. Beboter de buitenkant van een ovenvaste schaal (17 cm ). Leg het gevlochten deegmatje erop zodat er een mandje ontstaat en snijd de overhangende delen eraf. Draai 2 strengen die zo lang zijn als de omvang van de schaal om elkaar. Zet het mandje met de bolle kant naar boven op de bakplaat. Druk de in elkaar gedraaide strengen deeg om het mandje.

3

Maak voor de sokkel een vlecht van 3 rolletjes van 40 cm lang. Vouw van aluminiumfolie een ring en leg de vlecht erlangs. 'Plak' het deeg vast met een losgeklopt ei. Maak voor de rand bovenop een vlecht van 3 rolletjes van 60 cm lang en plak deze ook vast met een losgeklopt ei. Draai voor het hengsel 3 rolletjes tot een koord. Steek er een stukje dun ijzerdraad door, buig het deeg in de vorm van een hengsel en laat het ijzerdraad voor de bevestiging aan de mand aan de uiteinden een stukje uitsteken.

4

Leg alle deegonderdelen op de beboterde bakplaat, bestrijk ze met losgeklopt ei en zet de bakplaat midden in de hete oven. Laat het mandje na het bakken goed afkoelen.

5

Roer voor het glazuur de poedersuiker met het water tot een gladde massa. Stel van de losse deegonderdelen met het glazuur het mandje samen.