Flag

Grissini

15 - 20 stukken
Gemiddeld
60
Italiaanse broodspecialiteit bestrooid met sesamzaadjes, maanzaadjes, grof zout of komijnzaad, heerlijk met paramaham - Ideaal als aperitief.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de grissini
2 zakjesDr. Oetker Gist
250 mlwater (lauwwarm)
500 gbloem
1 koffiel.zout
40 gmargarine
1eidooier
1 eetl.halfvolle melk

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Gist

Baktijd en oventemperatuur

Elektrische oven: 200 °C (voorverwarmen) / Heteluchtoven: 180 °C (niet voorverwarmen) / Gasoven: stand 3 (voorverwarmen) / Baktijd: 12 – 15 minuten

1

Zeef de bloem in een mengkom en meng de gist eronder. Voeg het water, de margarine en het zout toe. Kneed de ingrediënten met een mixer eerst op de laagste en daarna op de hoogste stand in ongeveer 5 minuten tot een glad deeg. Laat het deeg toegedekt rusten op een warme plaats tot het zichtbaar gerezen is.

2

Bestrooi het deeg met meel, neemt het uit de mengkom en kneed het op het werkblad nogmaals goed. Verdeel het deeg in stukken en rol het tot lange dunne rollen van ongeveer 20 cm. Leg de deegrolletjes op een met bakpapier bedekte bakplaat en laat het nogmaals 10 minuten rijzen.

3

Meng het eigeel met de melk en bestrijk de deegrolletjes hiermee. Schuif de bakplaat in de oven. Neem na het bakken de grissini van de bakplaat en laat ze op een taartrooster afkoelen.