Flag

Halloween Brownies

16 stukken
Gemakkelijk
30
Lekkere Halloween brownies voor groot en klein.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image
Benodigdheden
Voor het beslag
Ovenschaal

Ingrediënten

Voor het beslag
200 gzachte boter
125 gsuiker
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
snufjezout
½ zakjeDr. Oetker Backin Bakpoeder
50 gcacaopoeder
250 gchocolade - puur
75 gbloem
Voor de decoratie
1 zakjeDr. Oetker Chocoladeglazuur
1 verpakkingDr. Oetker Rolfondant wit of eetbare oogjes

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Picture - Dr. Oetker Chocoladeglazuur
1

Vet een ovenschaal in met boter (of Dr. Oetker Bakspray) en bedek deze met bakpapier.
Verwarm de oven voor.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

2

Voor de brownies

Meng de boter tot een gladde massa en voeg geleidelijk aan al roerend de suiker, vanillesuiker en zout toe.
Voeg de eieren één voor één toe en meng met een mixer op het hoogste niveau gedurende 1 min.

3

Smelt 250 g pure chocolade au bain-marie. Roer de gesmolten chocolade door de massa. Voeg daarna de bloem, Backin en cacao toe en meng het geheel tot een gladde massa.
Giet het deeg in de ovenschaal en plaats deze op het rooster in het midden van de oven. Laat gedurende 30 min. bakken.

Positie rooster: In het midden

Baktijd: 30 Minuten

4

Haal de brownie uit de ovenschaal en laat afkoelen. Snijd de brownie in 16 stukken.

5

Voor de decoratie

Vorm met Rolfondant kleine, platgedrukte bolletjes voor de ogen. Bereid het chocoladeglazuur zoals aangegeven op de verpakking en werk hiermee de oogjes af. Versier de brownierepen met de rest van het chocoladeglazuur. Plaats de oogjes op het nog vloeibare chocoladeglazuur.