Flag

Italiaanse pannenkoeken à la bolognaise

10 - 12 stukken
Gemakkelijk
20
voor 10 tot 12 stuks
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de pannenkoeken
1 verpakkingDr. Oetker Pannenkoeken
450 mlmelk
snufjezout
een beetjepeterselie of bieslook (fijngehakt)
Voor de vulling
1ui
250 ggehakt
selderij (1 stengel, in stukjes gesneden)
100 mlrode wijn
70 gtomatenpuree
een beetjeoregano (1/2 koffielepel)
peper
snufjezout
Extra
50 gparmesaanse kaas
boter of olie om in te bakken

Gemaakt met:

1

Doe de inhoud van het zakje in een kom. Voeg langzaam en al roerend 450 ml koude melk toe tot het deeg glad en luchtig is. Meng er daarna het zout en de groene kruiden door en zet dit geheel even aan de kant.

2

Pel de ui en snipper deze. Fruit de ui in een beetje boter of olie en voeg het gehakt toe. Meng er bleekselderij, wijn, tomatenpuree, oregano, peper en zout door. Laat de vulling een kwartiertje stoven. Verwarm de oven voor.

3

Maak de pan goed heet, vet ze vervolgens in met een beetje boter en bak de pannenkoeken aan beide zijden goudbruin. Schep 1 à 2 eetlepels bolognaisesaus op de pannenkoek en rol hem op. Schik de opgerolde pannenkoeken in een vuurvaste schaal en houd ze warm in de oven.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C

Temperatuur heteluchtoven: 150 °C

4

Bestrooi daarna elke pannenkoek met Parmezaanse kaas en zet ze nog even terug in de oven totdat de kaas een beetje gesmolten is.