Meng de gehakte dadels, de gekonfijte sinaasappel, de rozijnen en de gedroogde veenbessen met het appelsap en het limoensap, en laat een nacht wellen.
Maal de gedroogde vruchten fijn in de blender en verwarm de oven voor. Vet de bakvorm in en bestrooi met een beetje bloem.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: ongeveer 170 °C
Temperatuur heteluchtoven: ongeveer 150 °C
Klop in een kom de boter glad met een mixer of een garde. Voeg beetje bij beetje de rietsuiker toe, en blijf roeren tot je een egale massa krijgt. Voeg de eieren toe en mix nog een halve minuut op de hoogste stand. Voeg de karamelkleurstof, het kaneelpoeder, de gemalen nootmuskaat, het piment en de appelmoes toe. Meng de bloem met het bakpoeder en de baksoda, en mix alles op een gemiddelde stand. Roer tot slot de vruchtensnippers erdoor. Giet het deeg in de bakvorm en strijk het glad. Zet de vorm op het rooster in de oven. Bak de cake.
Positie rooster: Onderaan
Baktijd: ongeveer 70 - 75 Minuten
Laat de vruchtencake na het bakken nog een 10-tal minuten in de vorm zitten. Haal de cake daarna uit de vorm en laat hem helemaal afkoelen op een rooster.
Als de cake afgekoeld is, roer je de poedersuiker en het water in een kom tot een glad mengsel. Giet het glazuur over de cake. Werk af met gedroogde vruchten naar keuze voordat het glazuur hard wordt. Smullen maar!
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken