
Kersttruffels
Gemaakt met:
Heteluchtoven: 200°C (voorverwarmd) / Gasoven: Stand 4 (voorverwarmd) / Baktijd: ongeveer 15 minuten
Klop de eidooiers samen met de vanillesuiker luchtig op, voeg hierbij geleidelijk de suiker en klop het mengsel stijf. Meng de gemalen amandelen met de bloem en voeg dit voorzichtig bij het eimengsel. Vul een spuitzak met een gladde mond met dit mengsel en spuit op een met bakpapier beklede bakplaat cirkels van ongeveer 4 cm doorsnede. Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven. Laat gedurende het bakken de oven op een kier staan.
Meng voor de crème de room met de eigelen, breng dit aan de kook en haal de pan van het vuur. Voeg hierbij de chocolade en roer zolang tot de chocolade volledig is opgelost. Giet dit door een zeef om de harde stukjes eruit te halen en laat het dan onder voortdurend roeren afkoelen tot een dikke massa. Voeg de brandewijn toe en klop dit schuimig. Vul een spuitzak met een kleine gekartelde mond met deze crème. Spuit 2/3 van deze crème op de helft van de koekjes en leg de andere helft van de koekjes erop.
Vorm met de overgebleven crème een topje op de bovenste koekjes. Rol de groene marsepein uit op een met poedersuiker bestrooid werkvlak en vorm hieruit kleine blaadjes. Versier de koekjes met deze blaadjes en met suikerparels en betrooi ze lichtjes met poedersuiker.
Vergelijkbare recepten
Gelijkaardige recepten

Kriekentaart gevuld met Vanillepudding

Blueberry muffins

Birthday cake

Rijsttaart op grootmoeders wijze

Kersttaart - rendier

Koffie Speculoos cake
