Kerstzandkoekjes
8 (stervorm) uitsteekvormpjes in verschillende grootte
Bedek de bakplaat met bakpapier.
Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de deegmix toe.
Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg.
Rol het deeg direct uit tot ongeveer 5 millimeter dikte.
Steek van iedere ster twee koekjes uit. Leg de koekjes op een bakplaat. Verpak de bakplaat goed en laat deze 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm ondertussen de oven voor:
Baktijd
15 min
Temperatuur heteluchtoven: 150 °C
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C
Neem de bakplaat uit de koelkast en plaats deze meteen in de oven. Bak de koekjes in 15 tot 20 min. gaar.(dit voorkomt dat de kerstkoekjes uitlopen)
De koekjes zijn zacht als ze uit de oven komen. Laat afkoelen.
Verwarm de Gebaksglazuur in heet water en giet het glazuur daarna in een kom.
Breng in het midden van elk koekje wat glazuur aan en stapel de koekjes zo op elkaar, dat je een kerstboom vormt.
Breng daarna op enkele parels wat glazuur aan en kleef ze met behulp van het glazuur op de koekjes. Bestrooi ten slotte de kerstboom met poedersuiker.
Vergelijkbare recepten
Gelijkaardige recepten

Muffins

Donuts uit de oven

Kerstmelkschijfjes

Choco konijntjes

Kerststronk met botercrème

Kleine cakjes met appeltjes
