Flag

Kerstzandkoekjes

ongeveer 40 porties
Gemakkelijk
15
Vorm een heerlijke kerstboom van zandkoekjes!
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
1 bereiding voorZandkoekjes
225 gzachte boter
1 zakjeDr. Oetker Gebaksglazuur
Voor het versieren
een beetjepoedersuiker
suikerparels

Gemaakt met:

Picture - Zandkoekjes
Picture - Dr. Oetker Gebaksglazuur

Benodigheden

8 (stervorm) uitsteekvormpjes in verschillende grootte


De voorbereiding

Bedek de bakplaat met bakpapier.

1

De bereiding van het deeg

Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de deegmix toe.

2
Picture - bereidingswijze 1.jpg

Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg.

3

Rol het deeg direct uit tot ongeveer 5 millimeter dikte.

4

Steek van iedere ster twee koekjes uit. Leg de koekjes op een bakplaat. Verpak de bakplaat goed en laat deze 1 uur rusten in de koelkast.

5

Verwarm ondertussen de oven voor:

Baktijd: 15 - 20 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C

Temperatuur heteluchtoven: 150 °C

6

Neem de bakplaat uit de koelkast en plaats deze meteen in de oven. Bak de koekjes in 15 tot 20 min. gaar.(dit voorkomt dat de kerstkoekjes uitlopen)


De koekjes zijn zacht als ze uit de oven komen. Laat afkoelen.

7

Kerstkoekjes versieren

Verwarm de Gebaksglazuur in heet water en giet het glazuur daarna in een kom.

8

Breng in het midden van elk koekje wat glazuur aan en stapel de koekjes zo op elkaar, dat je een kerstboom vormt.

9

Breng daarna op enkele parels wat glazuur aan en kleef ze met behulp van het glazuur op de koekjes. Bestrooi ten slotte de kerstboom met poedersuiker.