Verwarm de oven voor. Bereid de cupcakes volgens de bereidingswijze op de verpakking. Voeg een beetje rode en gele kleurstof toe, zodat het cupcakes beslag oranje kleurt. Vul de vormpjes ongeveer tot de helft in plaats van tot tweederde.Laat de cupcakes na het bakken goed afkoelen.
Haal de cupcakes uit de papiertjes en snij een klein laagje van de bovenkant af zodat ze strak en glad zijn aan de bovenkant.
Maak de slagschuim zoals staat beschreven op de verpakking. Voeg aan het eind nog enkele druppels rode en gele kleurstof toe en meng het geheel goed door totdat je een mooie oranje mengsel hebt. Mocht deze nog iets te geel zijn voeg je wat extra rood toe en andersom voeg je wat extra geel toe.
Bestrijk een cupcake in met een laagje oranje slagschuim en zet daar een ander cupcakeje ondersteboven op.
Breek een zout stokje af tot de juiste lengte, zodat je hem aan de bovenkant in de cupcake kan steken en hij nog een stukje van ongeveer 1 a 2 cm uitsteekt.
Rol een stuk groene marsepein uit tot een dunne plak en steek er met de blaadjesuitsteker blaadjes uit of snijd met een mesje een blaadjes vorm uit.
Van een ander stuk groene marsepein rol je hele dunnen sliertjes. Deze vouw je voorzichtig om een dun penseeltje heen. daarna schuif je het geheel er voorzichtig af en heb je een soort van wokkel.
Deze 'wokkels' leg je voorzichtig om het steeltje van de pompoen heen en duw je een blaadje een beetje tegen het steeltje aan.
De pompoencupcakes zijn klaar!
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken