Flag

Koekjes met vanillepudding

ongeveer 15 stukken
Gemakkelijk
45
Lekker eenvoudig om te maken en enorm leuk om te versieren
Het koekjesmonster heeft gelijk. Iedereen is dol op koekjes! Vooral als ze naar vanillepudding smaken, zoals deze. Hoe je ze maakt? Meng gewoon vanillepuddingpoeder door het deeg. Het is heerlijk en heel praktisch, want iedereen heeft puddingpoeder in de kast staan, toch? Het resultaat: de beste ...
Ingrediënten
Bereiding
Baktips
Deze vanillepuddingkoekjes zijn een prima basis voor verschillende smaken. Probeer ook eens koekjes te maken met Dr. Oetker Chocolade Pudding, noten of gedroogd fruit in het deeg!
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de koekjes
130 gzachte boter
50 gpoedersuiker
130 gbloem
37 gDr. Oetker Pudding Vanille (1 zakje)
150 gruby chocolade
40 gfudge salted caramel
Dr. Oetker Regenboogfantasie

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Regenboogfantasie

Benodigdheden

keukenweegschaal, handmixer met gardeopzetstuk, kommen, huishoudfolie, koelkast, oven, mes, snijplank, bakpapier, bakplaat, fornuis, pan

1

Voor de koekjes

Klop voor de koekjes met het gardeopzetstuk van je handmixer de boter en de poedersuiker gedurende zo'n 3 minuten in een kom op tot een romig mengsel. Voeg de bloem en het puddingpoeder toe en kneed alles tot een glad, stevig deeg. 

2

Kneed het deeg tot een rol (ø 3 cm), wikkel het in huishoudfolie en zet het minstens 30 minuten in de koelkast.

3

Verwarm de oven voor. Snij de rol deeg in schijfjes van zo'n halve centimeter dik en leg ze een beetje uiteen op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze ongeveer 10 minuten in het midden van de oven tot ze goudgeel kleuren. Laat ze vervolgens afkoelen. 

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C

4

voor het versieren

Breek de chocolade in grove stukken en laat ze al roerend in een kom (au bain-marie) smelten. Dompel de koekjes tot halverwege onder, laat de chocolade er even afdruipen en leg ze op bakpapier. Bestrooi ze met suikerhagel en fudge van gezouten karamel en laat ze hard worden.


Smakelijk!

Baktips

  • Deze vanillepuddingkoekjes zijn een prima basis voor verschillende smaken. Probeer ook eens koekjes te maken met Dr. Oetker Chocolade Pudding, noten of gedroogd fruit in het deeg!