De platte kaas losroeren en achtereenvolgens de melk, eidooier, olie, suiker, vanillesuiker en het zout erdoor mengen. De bloem zeven, twee derde hiervan met het bakpoeder vermengen en lepelsgewijs door het plattekaasmengsel scheppen. Vervolgens de rest van de bloem erdoor kneden.
Voeg als het deeg kleeft nog een beetje bloem toe. Het deeg tot een rechthoek van 45 x 20 cm uitrollen en met het losgeklopte ei bestrijken.
De rozijnen wassen en met keukenpapier droogdeppen. De suiker, vanillesuiker, rozijnen en amandelen met elkaar vermengen en op het deeg strooien. Het deeg oprollen en de rol met een scherp mes in plakken van ca. 1 ½ cm breed snijden.
De deegplakken op een met bakpapier beklede bakplaat leggen en een beetje platdrukken. Het deeg in het midden van de voorverwarmde oven bakken gedurende 25–30 minuten.
Baktijd: 25 - 30 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C
Temperatuur heteluchtoven: 150 °C
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken