Flag

Koffiebroodjes

4 - 8 stukken
Gemakkelijk
40
met platte kaas
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
150 gmagere plattekaas
5 eetl.halfvolle melk
1eidooier
80 gsuiker
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
snufjezout
300 gbloem
1 zakjeDr. Oetker Backin Bakpoeder
maïsolie (6 eetlepels)
Voor het bestrijken
1ei (losgeklopt)
Voor de vulling
130 grozijnen
50 gsuiker
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
50 gamandelen (fijngehakt)

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
1

De platte kaas losroeren en achtereenvolgens de melk, eidooier, olie, suiker, vanillesuiker en het zout erdoor mengen. De bloem zeven, twee derde hiervan met het bakpoeder vermengen en lepelsgewijs door het plattekaasmengsel scheppen. Vervolgens de rest van de bloem erdoor kneden.

2

Voeg als het deeg kleeft nog een beetje bloem toe. Het deeg tot een rechthoek van 45 x 20 cm uitrollen en met het losgeklopte ei bestrijken.

3

De rozijnen wassen en met keukenpapier droogdeppen. De suiker, vanillesuiker, rozijnen en amandelen met elkaar vermengen en op het deeg strooien. Het deeg oprollen en de rol met een scherp mes in plakken van ca. 1 ½ cm breed snijden.

4

De deegplakken op een met bakpapier beklede bakplaat leggen en een beetje platdrukken. Het deeg in het midden van de voorverwarmde oven bakken gedurende 25–30 minuten.

Baktijd: 25 - 30 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C

Temperatuur heteluchtoven: 150 °C