
Limoenrol met zure room
Gemaakt met:
Vet de bakplaat in en bekleed ze met bakpapier. Plooi het papier aan de open kant van de plaat om tot een rand. Verwarm de oven voor.
Baktijd: ongeveer 30 minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C
Temperatuur heteluchtoven: 140 °C
Bereid deze zoals aangegeven op de verpakking.
Stort de plak biscuit op een met suiker bestrooid stuk bakpapier en laat ze samen met het meegebakken papier afkoelen.
Week de gelatine volgens de instructies op de verpakking. Meng de zure room met het limoensap en de poedersuiker. Los de gelatine op volgens de instructies op de verpakking, meng met ca. 2 eetlepels van het mengsel met zure room en limoen, en meng dan onder de rest van de massa. Klop de room op. Zodra het mengsel met zure room en limoen stijf begint te worden, roer je er de room onder. Trek het meegebakken papier van de plak biscuit en verdeel de vulling gelijkmatig over de biscuit. Laat de crème ongeveer 20 min. intrekken en rol de plak biscuit dan aan de lange kant op. Leg de rol minstens 2 uur lang in de koelkast.
Klop de room met de poedersuiker stijf en bestrijk er de rol mee. Verdeel de marsepein in kleine stukjes en druk ze in porties door een zeef, zodat er “gras” ontstaat. Decoreer de rol met marsepeingras en kleurrijke suikereieren.
Vergelijkbare recepten
Gelijkaardige recepten

Zwarte Woud Taart

Amandelslagroomtaart met spinazie

Focaccia

Cake met fondanthaasjes

Letter cake voor Pasen

Meringueboompjes
