Flag

Limoenrol met zure room

ongeveer 20 stukken
Gemiddeld
40
Lekker feestelijk op je tafel!
Ingrediënten
Bereiding
Baktips
Zonder de decoratie kan je deze rol ook invriezen.
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

voor het biscuitdeeg
1 verpakkingDr. Oetker Biscuit
4eieren
50 mlmelk
Voor de vulling
4 blaadjesDr. Oetker Gelatine
200 gzure room
100 mllimoensap
80 gpoedersuiker
350 gkoude slagroom
Voor de decoratie
250 gkoude slagroom
1 eetl.poedersuiker
50 gmarsepein (groen) en enkele suikereitjes

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Biscuit
Picture - Dr. Oetker Gelatine
1

Voorbereiding

Vet de bakplaat in en bekleed ze met bakpapier. Plooi het papier aan de open kant van de plaat om tot een rand. Verwarm de oven voor.

Baktijd: ongeveer 30 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C

Temperatuur heteluchtoven: 140 °C

2

Het biscuitdeeg

Bereid deze zoals aangegeven op de verpakking.


Stort de plak biscuit op een met suiker bestrooid stuk bakpapier en laat ze samen met het meegebakken papier afkoelen.

3

De vulling

Week de gelatine volgens de instructies op de verpakking. Meng de zure room met het limoensap en de poedersuiker. Los de gelatine op volgens de instructies op de verpakking, meng met ca. 2 eetlepels van het mengsel met zure room en limoen, en meng dan onder de rest van de massa. Klop de room op. Zodra het mengsel met zure room en limoen stijf begint te worden, roer je er de room onder. Trek het meegebakken papier van de plak biscuit en verdeel de vulling gelijkmatig over de biscuit. Laat de crème ongeveer 20 min. intrekken en rol de plak biscuit dan aan de lange kant op. Leg de rol minstens 2 uur lang in de koelkast.

4

De decoratie

Klop de room met de poedersuiker stijf en bestrijk er de rol mee. Verdeel de marsepein in kleine stukjes en druk ze in porties door een zeef, zodat er “gras” ontstaat. Decoreer de rol met marsepeingras en kleurrijke suikereieren.

Baktips

  • Zonder de decoratie kan je deze rol ook invriezen.