Flag

Paasbiscuit met botercrème

12 porties
Moeilijk
70
Maak zelf de mooiste Paasbiscuit met de rolfondant van Dr. Oetker.  
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de biscuit
2 bereidingen voorDr. Oetker Biscuit
8eieren
100 mlmelk
Voor de botercrème
1 bereiding voorDr. Oetker Pudding Vanille
600 mlmelk
65 gsuiker
150 gzachte boter
65 gpoedersuiker
Voor de decoratie
4 verpakkingenDr. Oetker Rolfondant wit
Dr. Oetker Kleurstoffen
marsepein
een beetjecacaopoeder

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Biscuit
Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen
1

Tip maak het konijn de dag ervoor: Kneed 120g rolfondant tot een bal. Maak twee inkepingen voor de oren met een mes.

2

Voor elk oor, vorm 30 g rolfondant tot band van 15 cm lang. Zorg ervoor dat het uiteinde breder is bovenaan. Steek een saté stok door elk oor. Plooi de bovenkant van de oren rond een lepel.

3

Voor elke poot neem 20 g rolfondant. Vorm dikke druppels voor de twee voorpoten en maak inkepingen met een mes. Rol de rolfondant uit en snij twee poten uit van Ø 6 cm. Kleur de rest van rolfondant van de twee achterpoten rood met de Dr. Oetker kleurstof. Vorm 6 kleine en 2 grotere druppeltjes voor de achterpoten, druk plat, kleef met een beetje water op de witte poot. Indien je nog een beetje rode rolfondant over hebt kan je dit gebruiken voor de neus.

4

Maak twee ogen met de rolfondant, maak ze nat met water en dompel ze in de cacao. Plaats ze op het hoofd. Leg alles bakpapier en laat drogen.

5

Leg een vel bakpapier in een springvorm en verwarm de oven voor.

Baktijd: ongeveer 35 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

6

Giet de bereiding voor Biscuit, 4 eieren en 50 ml melk in een kom. Roer met een garde tot een luchtig deeg.

7

Giet het beslag in de springvorm. Bak 35 minuten in de voorverwarmde oven op 180 ° C. Laat afkoelen op een rooster. Bereid de tweede Biscuit.

8

Bereid de pudding zoals op de verpakking vermeld staat en meng er de melk bij. Neem alles van de kookplaat en laat het al roerend op kamertemperatuur afkoelen. Meng de boter in een mengkom met de mixer tot een gladde massa en roer de pudding eronder. Nu is de botercrème klaar.

9

Plaats de eerste biscuit op een bord en doe 1/3 van de botercrème erop. Leg de tweede biscuit erop en verdeel de rest van de boter crème over de tweede biscuit en rondom rond de biscuits. Zet de taart ongeveer 30 minuten in de koelkast.

10

Maak twee verpakkingen rolfondant en meng met de groene Dr. Oetker Kleurstof. Rol de groene rolfondant uit tussen twee lagen plasticfolie tot je ongeveer een cirkel hebt van 36 cm Ø. Haal een laag folie weg en plaats de rolfondant in het midden van taart . Haal de folie voorzichtig weg en druk zachtjes aan van het midden naar de randen. Snij de rolfondant af onderaan en vorm een strik rond de taart.

11

Plak de achterpoten tegen de rand van de taart met een beetje water en plak de kop en de voorpoten op de taart. Steek de oren met de houten spiesen in de holtes op het hoofd. Versier met marsepeinen worteltjes.