Flag

Paasbrood

1 stuk
Gemakkelijk
20
voor 1 brood
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
500 gbloem
1 zakjeDr. Oetker Gist
100 gsuiker
snufjezout
citroenrasp (van 1/2 citroen)
1 eetl.rum
3eieren
100 gzachte boter
125 mlmelk (lauw)
100 grozijnen
50 ggekonfijt fruit (sinaasappel, grof gehakt)
50 gamandelen (grof gehakt)
Om te bestrooien
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Gist
Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker

Oventemperatuur en baktijd

Elektrische oven: 170 °C / Heteluchtoven: 150 °C / Gasoven: stand 2 - 3 / Baktijd: 45 minuten

1

Meng in een kom de gezeefde bloem en de gist. Voeg hierbij de overige ingrediënten. Meng dit met de mixer (kneedhaken) tot het deeg van de kom loskomt. Dek de kom af, laat het deeg rijzen en kneed het nadien opnieuw. Vorm hiermee een brood, leg dit op een beboterde bakplaat en laat het rijzen gedurende ongeveer 20 minuten.

2

Maak op de bovenkant van het brood met een scherp mes een dambordeffect. Bak het brood in de oven gedurende ongeveer 45 minuten.

3

Bestrooi na het bakken het brood met de Vanillesuiker Bourbon.