Elektrische oven: 210 °C (voorverwarmd) / Heteluchtoven: 190 °C (voorverwarmd) / Gasoven: stand 4 (voorverwarmd) / Baktijd: ca 15 minuten
Zeef de bloem boven een mengkom en meng het zorgvuldig met de gist. Voeg de overige ingrediënten toe en kneed het geheel kort op de laagste stand met de mixer met deeghaken. Kneed het deeg daarna op de hoogste stand in 5 minuten tot een glad deeg. Laat het deeg afgedekt op een warme plaats staan tot het zichtbaar gerezen is.
Kneed het deeg kort op een met bloem bestoven werkblad en rol het uit tot een cirkel met een doorsnede van 40 cm. Halveer de cirkel en snijd elke helft in vijf taartpunten. Leg een ei op het breedste stuk van elke taartpunt. Rol de taartpunten op als croissants en buig de uiteinden naar binnen.
Vet een bakplaat in of bedek de bakplaat met bakpapier. Leg de broodjes op de bakplaat en bestrijk ze met het losgeklopte ei. Bestrooi ze met het zeezout. Laat de bakplaat op een warme plaats nog 30 minuten staan en bak de broodjes daarna gaar en goudbruin.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken