Flag

Paascakepops

20 stukken
Gemiddeld
40
Maak de leukste paascakepops tijdens de vakantie.  
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
1 bereiding voorDr. Oetker Cake
175 gboter
4eieren
400 gverse kaas (bvb. Philadelphia)
Voor de decoratie
800 gwitte chocolade
Dr. Oetker Rolfondant wit
Dr. Oetker Kleurstoffen

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Cake
Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen

Materiaal

Bakpapier, 20 houten stokjes of lollystaafjes

1

Het deeg

Verwarm de oven voor. Maak de Cake Natuur klaar zoals aangegeven op de verpakking. Laat de cake ca. 40 min. afkoelen.

Baktijd: ongeveer 50 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

2

De cakepops

Verkruimel de cake. Voeg de verse kaas toe en kneed alles tot een homogeen geheel. Neem telkens wat deeg in de palm van je hand en rol deze tot 20 eitjes van ongeveer 4 cm.

3

De decoratie

Smelt de witte chocolade au bain-marie en voeg er, indien nodig, een beetje Kleurstof bij. Dip de topjes van de cakepopstokjes lichtjes in de gesmolten chocolade en duw deze één voor één in een eitje, om de stokjes goed vast te zetten.

4

Kleur de rolfondant met de kleurstoffen en maak hiermee de decoratie. Snij er met de punt van een mes leuke vormpjes uit om de cakepops mee aan te kleden.

5

Bedek de cakepops genereus met de gesmolten chocolade terwijl deze nog voldoende vloeibaar is. Plaats ze vervolgens rechtop in een tas vooraleer met de decoratie verder te gaan.

6

Breng nu de voorbereide decoratie-elementen aan. Zo zullen ze goed blijven kleven op de nog vochtige gesmolten chocolade.