Meng het half zakje Backin bakpoeder door de bloem. Voeg de rest van de ingrediënten voor het deeg toe. Meng het geheel met een handmixer (met deeghaken), eerst op lage snelheid en vervolgens op maximale snelheid tot je een glad deeg bekomt.
Kneed het geheel kort met de hand op een licht bebloemd werkoppervlak om een homogeen deeg te bekomen.
Verdeel het deeg in 4 delen. Voeg bij 3 delen een verschillende hoeveelheid cacaopoeder toe: voeg in 1 deel 0,5 koffielepel cacaopoeder toe, voeg in het tweede deel 1,5 koffielepel cacaopoeder toe en voeg de rest van de cacao toe in het derde deel. Op deze manier zal je telkens een andere kleur van deeg bekomen. Bij het vierde deel voeg je niets toe. Wikkel de deegballen in plastic folie en leg deze in de koelkast gedurende ca. 30 min.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Verwarm de oven voor.
Rol elk deeg uit tot een dikte van ca. 3 mm op een licht bebloemd werkoppervlak. Steek de vormpjes uit met een uitsteekvormpje, leg ze op de bakplaat en laat gedurende 11 min. bakken in het midden van de oven. Neem daarna de zandkoekjes uit de oven, schuif ze op een rooster en laat ze afkoelen.
Plaats in de oven en bak elke batch.
Baktijd: ongeveer 11 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Versier je paashaasjes met de decoraties uit Regenboogfantasie en met de lekkere Chocoladestiften!
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken