Flag

Panna-cottataart met lavendel

10 - 12 porties
Gemiddeld
90
Ideaal om vooraf te maken en prachtig om te serveren
Ingrediënten
Bereiding
Baktips
Gebruik mangosap in plaats van aalbessensap en versier met mangoschijfjes voor een fris zomers tintje.
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
200 gbloem
30 ggepelde, gemalen amandelen
120 gzachte boter
1eidooier
Voor de panna cotta
350 mlroom (30%vet)
2 koffiel.Dr. Oetker Bourbon Vanille Extract
30 gsuiker
snufjezout
4 glavendel (gedroogd, bijvoorbeeld voor thee)
3 blaadjesDr. Oetker Gelatine
Voor de panna cotta van aalbessen
250 mlaalbessensap
100 mlroom (30%vet)
40 gsuiker
snufjezout
4 glavendel
3 blaadjesDr. Oetker Gelatine
Voor de decoratie
50 gmeringue
125 gaalbessen
5lavendel (vers, onbespoten)

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Extract
Picture - Dr. Oetker Gelatine
Picture - Dr. Oetker Gelatine

Benodigdheden

keukenweegschaal, kom, handmixer met kneedopzetstuk, huishoudfolie, koelkast, oven, taartvorm (ø 24 cm), bakpapier, gedroogde erwten, pot, fornuis, fijne zeef, taartkarton

1

Voor het deeg

Doe de ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed ze met het kneedopzetstuk van je handmixer tot een gladde massa. Wikkel het deeg plat in huishoudfolie en zet het minstens 30 minuten in de koelkast. 

2

Verwarm de oven voor. Rol het deeg op een lichtjes met bloem bestoven werkvlak uit tot minstens ø 24 cm en bekleed de taartvorm. Bedek het deeg met bakpapier en hou het op zijn plaats met gedroogde erwten. Bak ongeveer 15 minuten blind in het midden van de oven. Verwijder de gedroogde erwten en het bakpapier en bak het deeg nog eens 13 minuten tot het goudbruin kleurt. 

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 190 °C

3

Voor de panna cotta

Breng voor de panna cotta de room, de vanillepasta, de suiker, het zout en de lavendelbloemen in een pan aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat alles ongeveer 8 minuten trekken. Laat de gelatine in koud water weken. Zift het roommengsel door een fijne zeef en neem de lavendelbloemen eruit. Knijp de gelatine met je handen uit en roer ze door de panna cotta. Laat het panna-cottamengsel ca. 25 minuten afkoelen, giet het dan op het deeg en vries de taart zo'n 20 minuten in.

4

Voor de panna cotta van aalbessen

Breng voor de panna cotta van aalbessen het bessensap, de room, de suiker, het zout en de lavendelbloemen in een pan aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat alles ongeveer 8 minuten trekken. Laat de gelatine in koud water weken. Zift het mengsel door een fijne zeef en neem de lavendelbloemen eruit. Knijp de gelatine met je handen uit en roer ze door de panna cotta.Laat het aalbessenmengsel voor de panna cotta ca. 30 minuten afkoelen, giet het dan op de lichte laag panna cotta en zet alles ongeveer 1 uur in de koelkast.

5

Voor de decoratie

Was de aalbessen, dep ze droog en snij ze eventueel doormidden. Breek de meringue in grove stukken. Haal de taart uit de vorm en leg ze op een taartkarton. Versier met bessen, meringue en verse lavendel en serveer. 


Smakelijk!

Baktips

  • Gebruik mangosap in plaats van aalbessensap en versier met mangoschijfjes voor een fris zomers tintje.