Flag

Regenboogtaart

10 - 16 stukken
Gemiddeld
60
Alle kleuren in 1 lekkere taart!
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
200 gbloem
100 gamandelpoeder
300 gzachte boter
300 gsuiker
6eieren
sap van 3 limoenen
½ zakjeDr. Oetker Backin Bakpoeder
Dr. Oetker Kleurstoffen
Voor de mascarpone frosting
250 gzachte boter
1Dr. Oetker Vanillestokje
250 gpoedersuiker
250 gmascarpone op kamertemperatuur
200 gwitte chocolade (gesmolten)
Voor de decoratie
Dr. Oetker Regenboogfantasie
Extra materiaal
Dr. Oetker Bakspray , enkele springvormen (19 cm), taartkarton, spuitzakjes

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen
Picture - Dr. Oetker Vanillestokje
Picture - Dr. Oetker Regenboogfantasie
1

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 160°C. Vet de springvormen in. Snijd het vanillestokje in 2 en haal het merg op het stokje met een scherp mesje.

2

Voor de mascarpone frosting

Doe de boter, mascarpone, vanillemerg en bloemsuiker in een kom en klop luchtig. Giet er de gesmolten en afgekoelde chocolade bij en klop tot een homogene smeuïge massa.

3

Voor de taart

Meng en zeef de bloem en bakpoeder met het amandelpoeder. Klop de boter romig met de suiker, meng er beurtelings de eieren en het bloemmengsel onder.

4

Verdeel in 5 à 6 kommen en roer in elke kom een andere kleurstof onder het deeg.

5

Doe in elke springvorm de inhoud van 1 kommetje en strijk het deeg glad. Bak gedurende 30 min. af in een oven van 160°. Bak maximaal 2 cakes tegelijk in een standaardoven. Laat ze volledig afkoelen.

6

Afwerking

Spuit een toefje frosting op het taartkartonnetje. Leg er de eerste biscuit op, bestrijk met wat sap van limoen. Bestrijk de bovenkant van de biscuit met 2 eetlepels frosting. Leg de tweede biscuit erop en herhaal de vorige stap tot de 6de biscuit, druk telkens goed aan.

7

Laat het geheel 1 uur opstijven in koelkast alvorens rondom rond met de frosting af te werken. Versier de taart verder met de regenboogfantasie.


Copyright VTM Koken - Bekijk hier de video van het recept