Flag

Rodevruchtentaart met banketbakkersroom

8 - 12 stukken
Gemiddeld
30
Verjaardagstaart met seizoensfruit
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
175 gboter
100 gsuiker
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
1ei
250 gbloem
1 zakjeDr. Oetker Backin Bakpoeder
Dr. Oetker Bakspray
1 zakjeDr. Oetker Gebaksglazuur
Voor de vulling
1 zakjeDr. Oetker Banketbakkersroom
500 mlmelk
250 gaardbeien
125 gframbozen
125 grode bessen
Voor de decoratie
1 bereiding voorDr. Oetker Slagschuim
100 mlmelk
1 zakjeDr. Oetker Taartina
Dr. Oetker Rolfondant wit
Dr. Oetker Chocoladestiften

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Picture - Dr. Oetker Gebaksglazuur
Picture - Dr. Oetker Banketbakkersroom
Picture - Dr. Oetker Slagschuim
Picture - Dr. Oetker Taartina
Picture - Dr. Oetker Chocoladestiften
1

Het deeg

Klop de boter, de suiker, de vanillesuiker en het ei tot een romige massa. Voeg de bloem en de Backin toe en meng het geheel. Vet de bakvorm in met Bakspray. Giet het mengsel in de ingevette bakvorm, strijk het glad en bak gedurende ca. 25 minuten op 180°C.

Baktijd: ongeveer 25 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

2

Laat de bodem afkoelen in de bakvorm. Verwarm ondertussen het suikerglazuur zoals aangegeven op de verpakking. Bestrijk hiermee de bodem van het gebak. Dit glazuur werkt eigenlijk als beschermend laagje tussen de bodem en de room.

3

De vulling

Giet de mix voor Banketbakkersroom in een mengkom en voeg de melk toe. meng het geheel met een klopper tot de room glad is. Zet het mengsel gedurende ca. 15 min. in de koelkast. Meng de afgekoelde room daarna kort opnieuw en deze is klaar. Bestrijk de bodem met de banketbakkerroom. Snijd de aardbeien in plakjes of helftjes en gebruik ze, samen met de andere rode vruchten voor het versieren van de taart.

4

De decoratie

Bereid de Taartina volgens de instructies op het zakje en borstel dit in een laagje over de rode vruchten.

5

Bereid de Slagschuim zoals aangegeven op de verpakking. Versier hiermee de taart.

6

Rol een stukje rolfondant plat met een deegroller. Gebruik een beetje poedersuiker zodat de rolfondant niet plakt aan de roller of het aanrecht. Schrijf met een chocoladestift een verjaardagswens op de rolfondant en plaats deze op de taart.