Flag

Rijsttaart op grootmoeders wijze

6 - 8 stukken
Gemiddeld
30
Lekker nostaglisch! Een rijsttaart op grootmoeders wijze.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
60 gboter
45 gpoedersuiker
1ei
5 druppelsDr. Oetker Amandelaroma
125 gbloem
snufjezout
Voor de vulling
900 mlmelk
75 gsuiker
2 zakjesDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
75 grijst (dessertrijst)
1ei

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Amandelaroma
Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
1

Het deeg

Klop de boter zacht en voeg de poedersuiker toe. Meng het geheel. Voeg het ei en het amandelaroma toe en meng opnieuw.  Voeg de bloem beetje bij beetje al roerend toe. Voeg het zout toe en meng alles tot een glad deeg. Wikkel in met plasticfolie en zet gedurende een half uur in de koelkast.

2

De vulling

Doe 500 ml melk in een kookpot, voeg de suiker, de vanille suiker en de dessertrijst toe. Verwarm het geheel tot het net niet kookt en laat dit gedurende 30 minuten staan op een zacht vuurtje.

3

Bereid de banketbakkersroom volgens de bereidingswijze op de verpakking. Gebruik hier 400 ml melk in plaats van 500 ml melk zoals aangegeven staat op de verpakking. Laat deze gedurende 15 minuten rusten in de koelkast.

4

Meng de afgekoelde rijstpap samen met de afgekoelde banketbakkersroom en het ei tot een glad geheel.

5

Vet de bakvorm in en verwarm de oven op. Rol het deeg uit en leg het in de ingevette bakvorm. Giet de vulling hierover. 

Positie rooster: In het midden

Baktijd: 30 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

6

Haal de taart uit de oven en laat deze afkoelen op een taartrooster.
Smakelijk!