Klop de boter zacht en voeg de poedersuiker toe. Meng het geheel. Voeg het ei en het amandelaroma toe en meng opnieuw. Voeg de bloem beetje bij beetje al roerend toe. Voeg het zout toe en meng alles tot een glad deeg. Wikkel in met plasticfolie en zet gedurende een half uur in de koelkast.
Doe 500 ml melk in een kookpot, voeg de suiker, de vanille suiker en de dessertrijst toe. Verwarm het geheel tot het net niet kookt en laat dit gedurende 30 minuten staan op een zacht vuurtje.
Bereid de banketbakkersroom volgens de bereidingswijze op de verpakking. Gebruik hier 400 ml melk in plaats van 500 ml melk zoals aangegeven staat op de verpakking. Laat deze gedurende 15 minuten rusten in de koelkast.
Meng de afgekoelde rijstpap samen met de afgekoelde banketbakkersroom en het ei tot een glad geheel.
Vet de bakvorm in en verwarm de oven op. Rol het deeg uit en leg het in de ingevette bakvorm. Giet de vulling hierover.
Positie rooster: In het midden
Baktijd: 30 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Haal de taart uit de oven en laat deze afkoelen op een taartrooster.
Smakelijk!
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken