Verwarm de oven voor op 160°C. Vet de springvormen in. Snijd het vanillestokje in 2 en haal het merg op het stokje met een scherp mesje.
Doe de boter, mascarpone, vanillemerg en bloemsuiker in een kom en klop luchtig. Giet er de gesmolten en afgekoelde chocolade bij en klop tot een homogene smeuïge massa.
Meng en zeef de bloem en bakpoeder met het amandelpoeder. Klop de boter romig met de suiker, meng er beurtelings de eieren en het bloemmengsel onder.
Verdeel in 5 à 6 kommen en roer in elke kom een andere kleurstof onder het deeg.
Doe in elke springvorm de inhoud van 1 kommetje en strijk het deeg glad. Bak gedurende 30 min. af in een oven van 160°. Bak maximaal 2 cakes tegelijk in een standaardoven. Laat ze volledig afkoelen.
Spuit een toefje frosting op het taartkartonnetje. Leg er de eerste biscuit op, bestrijk met wat sap van limoen. Bestrijk de bovenkant van de biscuit met 2 eetlepels frosting. Leg de tweede biscuit erop en herhaal de vorige stap tot de 6de biscuit, druk telkens goed aan.
Laat het geheel 1 uur opstijven in koelkast alvorens rondom rond met de frosting af te werken. Versier de taart verder met de regenboogfantasie.
Copyright VTM Koken - Bekijk hier de video van het recept
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken