Flag

Sinaasappelconfituur met Campari

4 - 6 potjes
Gemiddeld
40
Alternatief: vervang de Campari met sinnaasappelsap
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de confituur
600 gsinaasappels (vruchtvlees)
250 mlsinaasappelsap
1 zakjeDr. Oetker Gelfix Geleisuiker
100 mlcampari

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker
1

Bereiding

Schil de sinaasappels met een mes, verwijder ook het witte vel. Snijd het vruchtvlees eruit en vang het sap op. Pers de overige sinaasappelen.

2

Doe het sap en het vruchtvlees in een kookpot. Meng de Dr. Oetker Geleisuiker Gelfix met de vruchtenmassa.

3

Breng alles onder voortdurend roeren aan de kook en laat het minstens 3 minuten koken. Neem de kookpot van de kookplaat. Roer er vervolgens de Campari onder. Eventueel schuim verwijderen en direct in de glazen gieten tot ze tot aan de rand gevuld zijn.

4

Sluit de confituurglazen af met Twist-off-deksel®, draai de glazen om en laat ze gedurende 5 minuten op het deksel staan. Draai de glazen gedurende het afkoelen meermaals om zodat het vruchtvlees van de sinaasappels goed verdeeld wordt in de glazen.


Tip

Campari kan door sinaasappelsap vervangen worden.