Voor de sneeuwmannen: breek de zoutstokjes doormidden. Meng de oranje voedingskleurstof door het fondantglazuur en kneed met je handen 12 wortelvormige neuzen.
Snij voor de versiering de couverture van witte chocolade in fijne stukjes en laat 2/3 ervan smelten in een kom (au bain-marie). Meng de rest erdoor en laat weer smelten. Doe vervolgens de couverture van witte chocolade in een spuitzak. Leg 6 zoutstokjes naast elkaar en plaats er 1 horizontaal. Dat wordt de rand van de muts. Spuit de couverture van witte chocolade op de zoutstokjes om ze aan elkaar te kleven en laat het geheel minstens 10 minuten in de koelkast rusten.
Snij nu de couverture van pure chocolade in fijne stukjes en laat 2/3 ervan smelten in een kom (au bain-marie). Meng de rest erdoor en laat weer smelten. Dompel de sneeuwmannen tot en met de rand van de muts voorzichtig in de couverture. Laat het teveel eraf druipen of veeg het af. Leg de sneeuwmannen vervolgens op bakpapier. Plak een sneeuwvlok op elke muts.
Vorm de mond van elke sneeuwman met 4 of 5 zwarte suikerparels en plak er met een druppel couverture nog 2 op voor de ogen. Kleef nu op dezelfde manier de neus van fondant op elke sneeuwman. Zet de sneeuwmannen daarna in de koelkast tot je ze gaat opdienen.
Voor Halloween tover je deze koekjes makkelijk om tot groene heksen met een punthoed. In plaats van de zoutstokjes in het midden te breken, kun je ze ook in verschillende lengtes breken zodat ze aan één kant in het midden een punt vormen. Samen met het horizontale zoutstokje vormt deze punt dan de spitse heksenhoed. Kleur vervolgens de couvertures van pure en witte chocolade met groene voedingskleurstof die in vet oplost (bv. poederkleurstof van Wilton) en versier de heksen op dezelfde manier als de sneeuwmannen. Het hoogtepunt: plak met couverture een zwarte suikerparel op de groene neus als typische heksenwrat.
Vergelijkbare recepten
Desserten
Desserten
Desserten