Verwarm de oven voor (boven- en onderwarmte: 180 °C) en beleg de springvorm met bakpapier. Scheid het eiwit van de dooier en klop de eiwitten op met erythritol en zout tot ze stijf zijn. Klop de eidooiers op met vanillearoma's tot ze schuimig zijn. Roer de gemalen amandelen, cacaopoeder en bakpoeder door het eierdooiermengsel en voeg af en toe amandelmelk en kokosolie toe. Voeg er beetje bij beetje het opgeklopte eiwit in en giet de resulterende massa direct in de bakvorm. Bak de cake in het midden van de oven gedurende ongeveer 30 minuten en laat hem vervolgens afkoelen.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Verwijder ondertussen, voor de crème, de pit uit een rijpe avocado, plaats het vruchtvlees in een hoge kom. Pureer het vruchtvlees samen met het cacaopoeder en de erythritol.
Haal het bakpapier onder de taart vandaan en verdeel de crème de taart. Versier de taart door er een sikkelvormen op te vormen met zwarte bessen, bosbessen, cacaonibs en eetbare bloemblaadjes. Laat het smaken!
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken