Flag

Vanille cheesecake

8 porties
Gemakkelijk
210
Heerlijke vanille kwarktaart zonder bakken
Ingrediënten
Bereiding
Baktips
Als je de cheesecake iets fruitiger wilt, vervang je de kwark gewoon door vruchtenkwark
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de bodem
80 gboter
120 gzandkoekjes
Voor de vulling
½limoen Bio
2 zakjesDr. Oetker Vanillesuiker
500 gplattekaas (60% vet)
500 gkwark (10% vet)
90 gpoedersuiker
1 verpakkingDr. Oetker Gelatine
enkeleframbozensaus

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Vanillesuiker
Picture - Dr. Oetker Gelatine
1

Smelt voor de bodem de boter in een pan op een matig vuur. Doe de zandkoekjes in een diepvrieszakje, sluit het af en gebruik een deegroller om de zandkoekjes tot kruimels te breken. Roer de zandkoekkruimels door de gesmolten boter.

2

Bekleed de bodem van de springvorm (20cm) met bakpapier. Verdeel het zandkoekjesmengsel gelijkmatig over de bodem van de springvorm en druk het goed aan. Laat vervolgens minstens 15 minuten afkoelen.

3

Voor de cheesecake crème

Was ondertussen de citroen in heet water, dep droog, rasp de schil fijn en pers het sap eruit. 

Los de gelatineblaadjes op in het citroensap (lichtjes opwarmen). Roer de citroenrasp en het afgekoelde citroensap, de vanillesuiker, de zachte kaas en de kwark in een kom tot een glad mengsel met behulp van de garde.

4

Zeef de poedersuiker in een kom en roer die door het mengsel. Verdeel de crème gelijkmatig over de zandkoekjesbodem, strijk glad en zet 3 uur in de koelkast. Serveer de cheesecake met frambozensaus.

Baktips

  • Als je de cheesecake iets fruitiger wilt, vervang je de kwark gewoon door vruchtenkwark